Čerstvý Svetelný koreň 100g
Koreň je predávaný na váhu.
Cena je za 100g.
Hľuzy obsahujú škrob, bielkoviny, tuk, amylázu, aminokyseliny, saponíny, polysacharidy, slizové látky, vitamíny a 31 rôznych stopových prvkov.
Ak chceme uchrániť kvalitu svetelného éteru, je potreba chrániť koreň a jedlo z neho pripravené pred vplyvom elektromagnetického žiarenia. Uložíme ho inam než do chladničky a jedlá pripravujeme bez použitia elektrických prístrojov. Skladuje sa podobne ako koreňová zelenina. Najlepšie vo vlhkej pivnici v piesku alebo voľne. Pripravuje sa na všetky spôsoby - čerstvý, sušený, varený, pečený. Pre svetelný koreň je typické, že obsahuje slizovité látky. Na reze je biely, vlhký, lepkavý. Chutí neutrálne, ľahko sladkasto a lahodne, rýchlo zasýti. Je krehký a chrumkavý ako biela reďkovka. Pred jedlom kúsok koreňa očistíme vodou a kefkou a konzumujeme nelúpaný. Môžete si raz či viackrát denne ukrojiť silnejší plátok a zjesť len tak ako predjedlo či dezert. Vhodný na chleba, do šalátov, ako obloha k jedlu, do polievok i rôznych zeleninových zmesí.
Sušením ani tepelnou úpravou sa posilňujúce účinky nestrácajú, len chuťový zážitok je iný. Pri varení preberá chuť ostatných potravín. Na čerstvej zelenine si proste pochutnáte najviac.
Dôležité: Svetelný koreň sa nemá spracovávať kuchynskými prístrojmi poháňanými striedavým elektrickým prúdom, pretože vznikajúce magnetické polia znižujú jeho výživovú kvalitu.
Koreň spracovávame keramickým nožom (nemá rád železo), varíme a pečieme na sporáku /najlepšie na drevo/ a máme ho uložený na mieste, kde nie je elektromagnetické žiarenie /teda nie v chladničke/.
TIP: Pretože celá rastlina je jedlá, pridávame lístok svetelného koreňa do šalátov alebo do nádoby s vodou - tú potom popíjame cez deň, niekedy s nechtíkom alebo iným kvietkom.